Poliesterio priežiūra

Poliesterio priežiūra

Poliesteris naudojamas įvairiuose drabužiuose kartu su kitomis medžiagomis, norint drabužius padaryti elastingesnius, tampresnius ir netgi patvaresnius – poliesterio audiniai yra tvirti ir nesiglamžo. Dėl šių puikių savybių verta pasistengti ir teisingai pasirūpinti sintetinėmis medžiagomis.

Skalbimas

Poliesteris nėra gležna medžiaga, todėl šiuos drabužius galite plauti skalbimo mašinoje šiltame vandenyje, naudodami universalų skalbiklį bei minkštiklį, kuris sumažins įsielektrinimą.

Prieš skalbdami megztus drabužius, kurių sudėtyje yra poliesterio, išverskite juos į blogąją pusę.

Naudingas patarimas! Baltas poliesterio audinys atrodys dar baltesnis, jei jį per naktį pamirkysite vandens ir indų ploviklio mišinyje (100 ml indų ploviklio ir 3 litrai šilto vandens). Po nakties skalbkite kaip įprasta, bet į paskutinį praskalavimą įpilkite 100 ml acto.

Džiovinimas ir lyginimas

Džiovinkite džiovyklėje įjungę žemą temperatūrą, tačiau nepersistenkite – pernelyg ilgas džiovinimas sukels susitraukimą.

Lyginant taip pat reikėtų vengti didelio karščio. Geriausia, jeigu ką tik išskalbtus poliesterio drabužius pakabinsite, kas padės jiems gražiai išdžiūti ir netgi nebereikės lyginti.

   

Keli įspėjimai

Ryškių spalvų poliesteris ir kiti sintetiniai audiniai lengvai blunka veikiami saulės, todėl rekomenduojame vengti ilgų laiko periodų kaitroje.

Spalvos gali pakisti ir dėl prakaito, kuris taip pat ant drabužių kartais palieka dėmes. Verta žinoti, jog taip įvyksta tik tuomet, kai drabužiai nėra išvalomi laiku. Tokiu atveju dėl prakaito spalva pasidarys blyškesnė ir atsiras dėmė.

Poliesterį galima saugiai ir patogiai plauti skalbimo mašinoje, jį paprasta išdžiovinti, o dažnai net nereikia ir lyginti – puikios savybės, kuriomis apsirengę poliesterio drabužiais galėsite įsitikinti patys!

Poliesterio priežiūra

Mileta Butikė

data Geg 15, 2022

Konsultuojame Jums patogiu būdu, pasikalbėkime!

+370 656 24053

parduotuve@miletosaudiniai.lt

Mūsų parduotuvės darbo laikas:

Darbo dienomis:

Šeštadienis:

Sekmadienis:

nuo 8:00 iki 21:00

nuo 9:00 iki 20:00

nuo 10:00 iki 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: