Medvilnės priežiūra

Medvilnės priežiūra

Medvilnė yra viena iš dažniausiai naudojamų medžiagų, žinoma dėl puikių savo savybių – ji lengva, kvėpuojanti ir natūrali. Kad medvilniniai drabužiai tarnautų Jums ilgą laiką, naudinga žinoti taisykles, kurios padės išsaugoti gerą išvaizdą.

Plovimas ir džiovinimas

Medvilnė gali susitraukti, tiek kai ji plaunami, tiek ir kai džiovinama. Norėdami sumažinti tokią tikimybę skalbkite šaltame (30°C ir mažiau) vandenyje rankomis arba naudodami skalbimo mašiną. Iš skalbimo mašinos išimtus drabužius švelniai ištempkite, kad jie atgautų formą. Tai padės išvengti raukšlių.

Visada leiskite medvilnei išdžiūti natūraliai: drabužius patieskite ant plokščio paviršiaus ir pasistenkite, kad jie būtų atokiau nuo saulės.

Lyginimas

Kadangi medvilnė linkusi susiglamžyti, ją gali tekti lyginti dažniau. Medvilnė yra gana tvirtas audinys, kuris gali būti lyginamas aukštesnėje temperatūroje, todėl čia problemų nekils.

Geriausia lyginti kol drabužiai dar drėgni arba papurkšti dulksnos (ar garų) iš lygintuvo. Kad audinys atrodytų tvarkingesnis, būtinai išlyginkite ne tik audinio išorinę, bet ir vidinę dalį.

Prieš sulankstydami ir padėdami drabužius įsitikinkite, kad jie yra pilnai išdžiūvę.

Pastaba. Medvilniniai drabužiai labai lengvai susiglamžo, todėl geriausia juos spintoje laikyti pakabinus.

    

Spalvų praradimas ir dėmės

Geriausias būdas, kuris apsaugos drabužius nuo spalvos praradimo – jų skalbimas rankomis šaltame vandenyje.

Išsiliejus kavai ar kitam gėrimui, tą vietą, kurioje yra dėmė, išskleiskite ir pakiškite po šalto vandens srove 3–5 minutėms, po to dėmę patrinkite ir taip pakartokite kelis kartus. Keli kiti alternatyvūs valymo būdai siūlo naudoti actą, citrinos sultis, vandenilio peroksidą, sodą, tačiau tokias priemones reikėtų naudoti atsargiai, kad nenuplautumėte spalvos.

Prižiūrėti medvilnę paprasta, nes tai nereikalauja daug pastangų bei priemonių, o šie patarimai padės dar labiau palengvinti šį procesą!

Medvilnės priežiūra

Mileta Butikė

data Geg 15, 2022

Konsultuojame Jums patogiu būdu, pasikalbėkime!

+370 656 24053

parduotuve@miletosaudiniai.lt

Mūsų parduotuvės darbo laikas:

Darbo dienomis:

Šeštadienis:

Sekmadienis:

nuo 8:00 iki 21:00

nuo 9:00 iki 20:00

nuo 10:00 iki 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: