Kailio priežiūra

Kailio priežiūra

Kailiniai drabužiai – itin prabangi ir didelę vertę turinti aprangos dalis. Jie reikalauja specialios priežiūros, o tai padaryti ne visuomet paprasta. Juk patiems plauti kailinius rankomis ar skalbimo mašinoje yra nerekomenduojama – reikėtų kiekvienais metais juos nunešti profesionaliam valymui, kad drabužis neprarastų blizgesio ir nepradėtų kristi plaukeliai. 

Valymas

Taip pat kailinius reikėtų nešti valymui, jeigu juos ištepėte arba jei kailis visiškai permirko vandeniu. Tai reikalinga tam, kad kailiais būtų tinkamai pasirūpinta, kad maisto, prakaito ar kitos dėmės neįsigertų ir drabužiai nesusitrauktų. 

Jei ant kailio atsirado šviežių dėmių, greitai nuvalykite jas sausa medžiaga ar rankšluosčiu. Tuomet drėgnu skudurėliu švelniai nuvalykite dėmę ir leiskite išdžiūti. Nenaudokite dėmių valiklio ar skalbiklio.

Jei užklupo nedidelis lietus ar sniegas, iškratykite kailinius – taip pašalinsite didžiąją dalį vandens. Tuomet juos pakabinkite, kad išdžiūtų, ir nenaudokite jokios tiesioginės šilumos. Išdžiūvus nešukuokite kailio – jį išlyginkite ranka.

   

Patarimai

Pasirinkite tinkamą pakabą. Jūsų kailiniai visada turi būti kabinami ant plačios, tvirtos, paminkštintos pakabos, kad pečiai neprarastų formos. 

Apsaugokite kailį nuo dulkių. Ilgesniam laikymui naudokite medvilninį maišelį, kuris leis kailiniams kvėpuoti, o tuo pačiu dar ir sustabdys dulkių patekimą ant kailio. 

Venkite dėmių. Dėvėdami paltą nenaudokite plaukų lako, aliejukų ar kvepalų – juose esantis alkoholis gali išdžiovinti kailį. Idėja – po paltu ant kaklo dėvėkite šaliką – atrodysite ne tik stilingai, bet ir apsaugosite palto apykaklę nuo prakaito ir makiažo.

Pasinaudoję šiais patarimais džiaugsitės savo kailiais dar ilgiau – juk jie yra išskirtinis stiliaus elementas, klasika, kuri niekada neišeina iš mados. Sekdami paprastais žingsniais ir laiku nunešdami drabužius valymui išvengsite dėmių, kvapų ir kitų nešvarumų, kurie gali įsigerti į kailinius.

Kailio priežiūra

Mileta Butikė

data Geg 15, 2022

Konsultuojame Jums patogiu būdu, pasikalbėkime!

+370 656 24053

parduotuve@miletosaudiniai.lt

Mūsų parduotuvės darbo laikas:

Darbo dienomis:

Šeštadienis:

Sekmadienis:

nuo 8:00 iki 21:00

nuo 9:00 iki 20:00

nuo 10:00 iki 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: