Viskozės priežiūra

Viskozės priežiūra

Kiekvieno drabužio priežiūra yra skirtinga, todėl svarbu ne tik perskaityti tai, kas parašyta jo etiketėje, bet ir žinoti kitas taisykles, kurios padeda prailginti drabužio gyvavimo laiką ir leidžia išlaikyti nepakitusią išvaizdą. Kadangi viskozė yra subtilus audinys, kuriam reikia ypatingos priežiūros, kad išvengtumėte klaidų ir drabužio sugadinimo, kviečiame susipažinti su šiais patarimais.

Plovimas

Viskozės drabužius rekomenduojame plauti ne skalbimo mašinoje, o rankomis, šaltu arba drungnu vandeniu – daugiausiai 20°C. Plauti rankomis geriau dėl to, kad viskozė lengvai sugeria vandenį, taip pat nėra labai elastinga, todėl drėgna tampa ypač gležna. 

Jei vis dėlto pasirinksite skalbimo mašiną, o ne skalbimą rankomis, pasirinkite specialiai viskozei skirtą plovimo funkciją ir sudėkite drabužius į skalbimo maišelį, kad skalbiant jie nebūtų pažeisti. Drabužius skalbkite „išvertę“ į kitą pusę, kad išsaugotumėte spalvas ir ryškumą.

Norėdami pašalinti dėmes iš viskozės audinių, galite keletą minučių atsargiai patrinti suteptą vietą švelniu skalbikliu, kad nepažeistumėte medžiagos.

   

Džiovinimas ir lyginimas

Galite drabužį įsukti į rankšluostį ir švelniai išgręžti, tačiau būkite atsargūs ir nepažeiskite medžiagos pernelyg spausdami.

Nedžiovinkite viskozės elektrinėje džiovyklėje, geriau pakabinkite jį ant pakabos su paminkštinimais ir leiskite drabužiui išdžiūti pačiam. Taip pat galite džiovinti ir patiesę ant plokščio paviršiaus. 

Lygindami pasirinkite pačią žemiausią temperatūrą arba funkciją „Šilkas“. Išverskite į blogąją pusę ir lyginkite neskubėdami. Tarp lygintuvo ir viskozės patieskite medžiagą, kuri sulaikytų karštį.

Tik išdžiovinta ir išlyginta viskozė atgaus savo tikrąją forma bei minkštumą, todėl neišsigąskite, jeigu šlapia ji pasirodys susitraukusi, kieta ir nemaloni. Tinkamai atlikę visus šiuos žingsnius neabejotinai pamatysite puikius rezultatus ir galėsite viskozės drabužius dėvėti ne vieną sezoną!

Viskozės priežiūra

Mileta Butikė

data Geg 15, 2022

Konsultuojame Jums patogiu būdu, pasikalbėkime!

+370 656 24053

parduotuve@miletosaudiniai.lt

Mūsų parduotuvės darbo laikas:

Darbo dienomis:

Šeštadienis:

Sekmadienis:

nuo 8:00 iki 21:00

nuo 9:00 iki 20:00

nuo 10:00 iki 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: